Lež má krátké nohy u Ptáčků

V tomto měsíci je ústředním tématem DŮVĚRA. Tímto týdnem nás provázelo přísloví „Lež má krátké nohy“. Na začátku jsme si osvojily pojmy pravda a lež. K tomu jsem využili geometrických tvarů, které jsme se společně naučili poznávat a pak jsme přemýšleli, zda to co říkám, je pravda či ne. Prověřili jsme také svoje smysly. Tentokrát hmat – zda se na něj můžeme spolehnout. Společně jsme se zamysleli nad tématem důvěry a děty říkaly, co si pod tím představují. Vše jsme si pečlivě zapsali a druhý den výtvarně zpracovali. Přišel k nám na návštěvu také maňásek Jeníček a vyprávěl dětem svůj příběh o tom, jak doma tatínkovi zalhal a jak ho to ted mrzí. Přišel si k dětem pro radu, jak to napravit. A děti mu opravdu dobře poradily, protože když Jeníček přišel druhý den, pověděl nám, že tatínkovi přiznal pravdu a ten mu pro tentokrát tu lež odpustil. Jenda z toho měl radost stejně jako děti. Navíc nás v pátek překvapila sněhová nadílka, tak jsme si jí zkusili křídou na tmavý papír nakreslit. To ale ještě nebylo všechno svůj narozeninový den s námi oslavila Nikolka. Jinak moc děkuji za zpětné vazby od Vás rodičů. Ani nevíte, jak moc takové věci potěší a hlavně nás posouvají dál v naší společné práci. Mám obrovskou radost, že to funguje. Asi by určitě stálo za to, udělatat tady na webu nějakou rubiku zpětných vazeb, aby dorazila i k ostatním rodičům. Co vy na to?

Sdílejte

About the Author: Martina Štolbová
My důvěřujeme Vám, Vy důvěřujete nám. Jsme tu pro Vás a šťastné dítě je v rukou nás všech. Jediná správná cesta je cesta spolupráce, vzájemné důvěry, otevřenosti a přátelství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 comments

  • Viltová
    2. února 2016 at 15:51

    Chtěla bych tímto komentářem vyzdvihnout, velký posun školky. Mám srovnání z doby, kdy navštěvoval školku syn. Bylo to fajn, ale teď je to naprosto super. Nikolka často přijde s nádhernými poznatky. Nejkrásnější bylo, když nám začala říkat, že v srdíčku je láska a že nás všechny miluje. A že je moc důležité mít rád a důvěřovat, spolehnout se. Nedokáži slovy vyjádřit jak moc nás to zahřálo. Moc děkujeme celému kolektivu jste úžasní 🙂

    • Martina Štolbová
      9. února 2016 at 18:51

      My moc děkujeme za zpětnou vazbu. Snažíme se hledat nové cesty a vydali jsme se cestou neprobádanou, když jsme se pustily do nového školního vzdělávacího programu inspirovaného projektem CTNOSTÍ. Trochu jsme se toho obávali, zda jsme nabrali ten správný směr. Ale teď, když posloucháme vaše zpětné vazby, věříme, že jsme se vydali správnou cestou. Budeme rádi, za každou vaší zpětnou vazbu. Posouvá nás dál a také blíže k našim srdcím :o))) Velmi si vážíme Vaší důvěry v nás. Děkujeme.