Neprošlapané cesty vynálezců u Ptáčků

  • 0 komentářů

Tvořivost nám nabízí tolik různých témat. Tento týden jsme se vydali neprošlapanými cestami a nakoukli do světa vynálezů. Celý týden nás provázela knížka Alva vynálezce. Tohoto malého hrdinu jsme si s dětmi oblíbili. Každopádně i my jsme si chtěli vyzkoušet, jaké to asi je, vymyslet něco úplně nového, co ještě nikdo jiný nevymyslel. První dny jsme tedy sbírali hodně informací o různých vynálezech hlavně v knížkách. V pondělí jsme si jen tak cvicně vyzkoušeli, čím vším pro nás může být kruh. Dále jsme při našem hledání narazili na vynálezce hromosvodu Prokopa Diviše a ten nás inspiroval k vymyšlení nové hry – Na hromosvod. Myslím, že se  nám docela podařila a že si jí zahrajeme i jindy. Děti se zkusily zamyslet a ve své fantazii najít různé stroje či přístroje, které by bylo fajn, kdyby spatřily světlo světa. A tak jsem si povídali o zmrzlinovém autě, které by lítalo a házelo by z okýnek zmrzlinu, nebo o robotickém slunci, které by nás před vším chránilo. Bylo toho hodně, co děti vymyslely. Vše jsem pečlivě sepsala. Ve čtvrtek se děti rozdělily do skupin a měly za úkol dohodnout se na jednom společném vynálezu, který by chtěly zkusit vyrobit. Bylo někdy těžké se ve skupině 6 dětí dohodnou, ale nakonec to všechny skupinky dětí zvládly. Když se shodly na jednom řešení, nakreslily si svůj plánek nového vynálezu. V pátek by vrchol našeho snažení a tak vznikly tři speciální vynálezy:

  • Panda, která dokáže to, že když jste hodně smutní, tak se k ní přivinete a ono vás to hned přejde a budete zase veselí.
  • Raketa, ale speciální vodní, která doletí až na slunce a to jí nespálí a pak se změní v auto a to může po slunci jezdit
  • Robot, který udělá všechno, co si řeknete a má vysunovací ruce (bohužel nestihla jsem vyfotit, byl jedním vědcem zbořen 🙁 – i tak některé vynálezy dopadají)

No a k tomu všemu jsme si ještě během týdne vytvořili speciální portréty našich malých vědců, které můžete vidět v hale před naší třídou. Tak zase v pondělí!

Sdílejte

About the Author: Martina Štolbová
My důvěřujeme Vám, Vy důvěřujete nám. Jsme tu pro Vás a šťastné dítě je v rukou nás všech. Jediná správná cesta je cesta spolupráce, vzájemné důvěry, otevřenosti a přátelství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *