Soudržnost u Ptáčků s televizí :-)

  • 0 komentářů

Ve třetím říjnovém týdnu jsme si toho s dětmi užili opravdu moc. Hned v úterý navštívil naší třídu televizní štáb zpráviček na Déčku. To bylo pro děti velmi zajímavé. Prozkoumaly si velkou kameru, kterou se točí do televize. Pan kameraman dětem vše vysvětlil. A pak už děti na kameru předvedly, jak pěkně pracují a co už umí o ctnosti soudržnosti.  Jak umí zazpívat písničku „Soudržnost naše ctnost …“.  Také jak se dokáží pevně držet a nepustit se v prolézací hře. Děti dokázaly, že poznají kdy jsou kostičky soudržné a kdy ne.

Ve středu byla část dětí bruslit a my, co zůstali ve školce, jsme si užili práci s drumbeny.  Každý si vyzkoušel, jak zní jeho bubnování – děti se učily měnit tempo i dynamiku tak, aby jsme to dělaly pěkně společně a pěkně nám to znělo. Nakonec jsme si na drumbenech i zacvičili. Také jsme se naučili novou básničku o všech dnech v týdnu – každý den je důležitý – žádný nemůžeme přeskočit. Už víme, že jich je sedm a opakují se stále dokola, tak jako jsme my opakovali naší básničku. V pátek jsme experimentovali s magnety – ty nám krásně představují soudržnost – když jsou blízko u sebe, vždy se nakonec přitáhnou k sobě. Ale děti zjistily, že né vždy se magnety přitahují. Prozkoumaly i tu druhou sílu, tedy odpudivou. Nakonec děti kreslily pro své magnety dráhy, aby vyzkoušely, jak dokážou magnety společně jezdit po nakreslené cestě, i když je mezi nimi papír.  Týden jsme si společně užili a tešíme se na poslední týden v soudržnosti.

Sdílejte

About the Author: Martina Štolbová
My důvěřujeme Vám, Vy důvěřujete nám. Jsme tu pro Vás a šťastné dítě je v rukou nás všech. Jediná správná cesta je cesta spolupráce, vzájemné důvěry, otevřenosti a přátelství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *