Síla, aneb ,,co už zvládnu sám „

  • 0 komentářů

Minulý týden byl z velké části společný pro Motýlky i Ptáčky. Trávili jsme společně čas v jedné třídě. Naším tématem bylo, co už zvládneme sami. Hned v pondělí si nás kamarády paní učitelka zkoušela, jak nám to jde s povídáním. Hráli jsme hru na mimozemšťana, který přistál na Zemi a vůbec nic nevěděl. Paní učitelka si vzala masku a my všichni jsme jí všechno museli vysvětlovat. Nakonec se našlo pár zdatných překladatelů, kteří mimozemšťanovi vysvětlili a popsali všechno, na co se zeptal. Také jsme si zahráli pexeso, ale ne ledajaké. Obrázky byly po celé herně a najít dvojice nebylo vůbec lehké. Hledat dva stejné obrázky je taktéž důležité a pro některé to bylo bez pomoci hodně těžké.

V úterý jsme zkoušeli, jak nám to jde s nůžkami. Sami to dokázali jen předškoláčci, ale i mladší se moc snažili. Vystřižený obrázek jsme pak nalepili a zkusili jsme se podepsat.

Ve středu šlo pár našich kamarádů na bruslení a ostatní pak pracovali s obrázky. Přesněji jsme všichni zkoušeli, jaké obrázky zvířat a jejich mláďat už dokážeme sami pojmenovat. Paní učitelka říkala, že to budeme muset ještě trénovat, protože mláďátka byla pro nás všechny docela těžká. Potom nás paní učitelka naučila, co je rytmus. Naučená zvířátka jsme pak do rytmu vytleskávali. Nakonec jsme hráli pohybovou hru na farmu.

Ve čtvrtek byl v duchu spolupráce. Dokážeme jako velká parta spolupracovat ? Ukázalo se, že ano. Velcí pomohli malým a společně jsme nejprve řešili rébusy, pak skládali puzzle. Nakonec se paní učitelka zaměřila na jemnou motoriku a vyzkoušela si s námi, jestli už sami dokážeme navlékat korálky. Každý si pak vyrobil náramek.

V pátek jsme ve spolupráci pokračovali a ve skupinách jsme obkreslovali naše kamarády na velký papír a pak jeho obrys skládali barevnými víčky. Nakonec po svačince každý vytvářel krásné, víčkové obrazce po celé naší herně. Víčka byla úplně všude a tak bylo na čase si vyzkoušet poslední… Jestli děti zvládnou krásně uklízet. Na zemi nezbylo ani jedno víčko.

 

Sdílejte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *