Úvod do sebeúcty u Ptáčků.

  • 0 komentářů

V tomto prvním říjnovém týdnu jsme v pondělí pěkně uzavřeli ctnost sebekázeň. která nás provázela celé září. Děti mají ve svých deníčcích, krásný sebehodnotící kruh k pravidlům naší třídy, a tak se mohou průběžně během celého roku k tabulce kdykoliv vracet a přemýšlet, jak se jim daří pravidla dodržovat. V úterý už jsme se pustili do nové ctnosti a tou je SEBEÚCTA. Děti se zkusily zamyslet nad tím, jaké jsou jejich silné stránky. Pomohl nám k tomu příběh jedné smutné muchomůrky, která si myslela, že je k ničemu. Holčička, která to její fňukání slyšela, z toho byla smutná a přemýšlela, jak to udělat, aby si to o sobě muchomůrka už nemyslela a tak jí napadlo, přinést jí zrcátko. Když se houbička podívala do zrcátka, zjistila, že má na klobouku jednu z nejkrásnějších barev v lese a tak se jí rozzářil úsměv na tváři a byla spokojená. A tak se i dětičky zamýšleli nad tím, čím oni zkrášlují ten náš svět. A došlo i na zrcátko. Tak i děti si zkusily pohled do zrcátka a pozorovali se (někteří opravdu dlouho). Čekal je potom totiž nelehký úkol a to, nakreslit svůj autoportrét. Děti se úkolu zhostily parádně, a tak máme úplnou galerii krásných obrazů. Ve čvrtek k nám do školky také zavítala Toulavá kytara a tak jsme si s dětimi užili parádní hudební dopoledne se zpěvem a tancem.

Těšíme se na další týden se sebeúctou, kde se budeme hodně zaobírat naší rodinou. Jak jinak můžeme zjistit, kdo jsme my samotní.

 

Sdílejte

About the Author: Martina Štolbová
My důvěřujeme Vám, Vy důvěřujete nám. Jsme tu pro Vás a šťastné dítě je v rukou nás všech. Jediná správná cesta je cesta spolupráce, vzájemné důvěry, otevřenosti a přátelství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *