Být na sebe hrdý – Ptáčci

  • 0 komentářů

 Ahoj děti a rodiče. Tento týden pokračujeme v měsíční ctnosti HRDOST. V týdnu jsme se s dětmi bavily, proč můžeme být na sebe hrdý a co to znamená.Týden byl plný učení, poznávání a tvoření.

V první polovině týdne jsme se protahovali s balančními kameny, zopakovali části těla a zatancovali jsme si na písničku – Hlava, ramena, kolena, palce.

V následujících dnech jsme si zopakovali začáteční a končící písmena ve svém jméně, vytleskávání slabik, také jsme se učili novou básničku- CO UMÍM.
A když nám to tak pěkně šlo, tak jsme si i zasoutěžili. Ve středu jsme se doučili básničku, četli jsme si pohádku z Pejska a kočičky O pyšné noční košilce- diskuze k hrdosti a pýše, otázky k příběhu.
Ve čtvrtek nás navštívil pan fotograf, aby jsme měli pěknou fotku a na památku ze školky.Poté jsme šli s paní učitelkou a kamarády na hřiště, kde byla veliká prolézačka “pavučina” a kdo se s dětí nebál, mohl vylézt až na úplný vrchol. V pátek děti vyráběly košilku z pohádky (děti si ji o obkreslily podle šablony, vystrihly, lepily výřezy z raznic, dokreslovaly detaily), ještě jsme vyráběli plakát hrdosti (každý si na něj nakreslil, proč je na sebe hrdý)

Po konci toho to týdne mohou být děti na sebe doopravdy hrdý! 🙂

 

Sdílejte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *