Vesmír u Motýlků

  • 0 komentářů

Ahoj děti a rodiče,

tento týden jsme si s dětmi povídaly o Vesmíru, jelikož je spojený s červnovou ctností NADŠENÍ.

V pondělí jsme si prohlíželi knížky, encyklopedie, obrázky a vysvětlovali jsme si na jaké planetě žijeme, jak se ostatní planety jmenují, poté nám samy děti řekly, co si pod pojmem Vesmír představují.

V úterý jsme si s dětmi pustily pohádku o sluneční soustavě a o astronautech. Jelikož jsme se ve čtvrtek chystali na dlouhý výlet do vesmíru, museli jsme se před výletem pořádně protáhnout. Děti si vzaly každý svojí “planetu” s kterou jsme se pořádně protáhli.

Ve středu po svačině na nás čekalo překvapení. Na zahradě jsme měli spoustu zvířátek(krávu, kozu, ovci, slepici a poníka). Paní s pánem, kteří se o zvířátka starají nám o nich něco řekli a také nás je nechali pohladit a povozit na poníkovi Christianovi.

Ve čtvrtek jsme se chystali na let do vesmíru, ale k tomu jsme si museli vyrobit raketu.

Takže jsme se s dětmi daly do výroby rakety. Lepili jsme na raketu hvězdy, vlajky, kosmonauty, také jsme něco dokreslili.

A poslední den v pátek jsme si s dětmi daly pokus s barvy země. Zahráli jsme si hru Velký třesk a také si děti vyráběly v herně z lega a z kostek, co největší raketu.

Sdílejte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *