Ohlédnutí za měsícem ŘÍJNEM

  • 0 komentářů

Schválně, jestli Vám doma děti poví, co nás v říjnu provázelo za ctnost. Ano, byla to sebekázeň. To je hodně obtížné slovo. My jsme si ho s dětmi na místo vysvětlování hlavně zkusili zažít na vlastní kůži. Každý z nás má někdy nutkání se na něco vybodnout a nedokončit věci do konce. Býváme líní a nechce se nám, i když víme, že to není správné. Dětem se často nechce skládat si po sobě oblečení, uklízet si po sobě hračky, nebo třeba alespoň ochutnat. Při sebekázni jsme se učili přemoci ten vnitřní pocit, kdy se nám něco nechtělo a skřítka, co nám našeptává aby nám to bylo jedno, jsme se díky sebekázni snažili neposlouchat. I paní učitelky měly spoustu věcí, které se snažily kvůli sebekázni dodržovat.

Do školky k nám přijela paní Pavla Sýkorová, která nám v rámci projektu pod záštitou Malé technické univerzity představila projekt stavitelé města. Cílem projektu bylo rozvíjení logického myšlení, prostorová orientace a představivost, komunikační schopnosti, spolupráce, základy zeměpisu a práce s mapou, povědomí o svém okolí a povědomí o povolání v oblasti stavby. Učili jsme se nejen o svém Střekovském okolí a o budovách v něm, ale o stavbě celkově.

Také k nám přijela policistka a děti učila, jak se chovat a nechovat. I to bylo hodně o sebekázni. Den na to jsme ve školce měli i vojenský den, kdy si děti vyzkoušely, jaké to je absolvovat vojenský výcvik a na konci dne si každý složil vlastní přísahu, kterou sám sobě dal. Jestli jí splní, to už záleží na sebekázni každého z nás.

Na rozvoj digitální gramotnosti k nám přijel Lukáš z Domu dětí a mládeže , který nám v září pomáhal vyrobit trička. Tentokrát přivezl interaktivní mašinky, které děti ovládaly pomocí barevných panelů a tabletů.

V neposlední řadě jsme ve školce oslavili Halloween a každý přišel v nějaké strašidelné masce. Děkujeme tímto rodičům za to, že dětem připravili krásné kostýmy. Moc jsme si to užili, motali jsme pavouky, stříhaly bonbony, vyráběli netopýry a dýně, vyřezávali jsme dýně a měli jsme strašidelnou diskotéku.

Podzim nám zabarvil přírodu do těch nejzářivějších barev a díky sluníčku a teplu jsme byli s dětmi často venku. Starali jsme se o zahradu a hrabání listí a chodili jsme do lesa na sběr listí. Z toho jsme také často vyráběli nejrůznější výtvory.

 

Sdílejte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *