Lednová Osobitost

  • 0 komentářů

Leden byl plný nečekaných překvapení a aktivit. Osobitost má mnoho podob a my jsme se pokusili dětem nastínit co nejširší spektrum her a aktivit. Jednou z nejzajímavějších byla ptačí hodinka, kdy nás přišel do školky navštívit i papoušek a byl tam s námi celý den. Pozorovali jsme ptactvo v okolí školky dalekohledem a ptáčky přilákali na zahrádku novými budkami a krmítky, které jsme vyrobili a staré doplnili zrním. Leden ale zdaleka nebyl jen o ptácích.

Pozorovali jsme naše nitro a zkoumali, jak se cítíme. Jaké emoce známe a jaké ještě ne . Jaké nám jsou příjemné a jaké ne. Ujistili jsme se o tom, že není třeba cítit věci stejně, jako ti druzí. Však i barvy duhy jsou každá jiná, každá svým způsobem krásná. Co kdyby se, ale všechny barvy rozhodly, že chtějí být jiné. Nakonec by existovala jen jedna barva a to by byla velká škoda. O tom byl i náš duhový týden, kde jsme v obou třídách vyráběli duhy na sto způsobů, z dřívek, nebo třeba z barevných bonbonů. Také jsme se bavili o barvách pleti a o různých národnostech v různých koutech naší země.

Přemýšleli jsme, v čem se lišíme od ostatních a co baví právě nás. V čem zrovna já vynikám. Děti si vyzkoušely spoustu netradičních aktivit, jako třeba vaření, nebo řemeslné práce. S tím se pojil i týden o zaměstnáních, o kterých jsme se učili. Už víme, čím chceme být ? Alespoň už víme, z čeho je možné vybírat.

Sdílejte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *