Report za listopad a prosinec u Ptáčků aneb z podzimu do zimy

  • 0 komentářů

Letošní listopad byl hodně mrazivý a proto jsme s dětmi dělali hodně výtvarné výchovy na téma sníh a mráz. Děti si vyrobily velké ledové koule se sněhuláky, pomáhaly ozdobit školku vločkami a zimními dekoracemi. Vyráběli jsme si stromečky na stůl a závěsné kapříky, které do dnes zdobí naší chodbu a schodiště. Také jsme vyrobili ptačí krmítko a začali ptáčkům sypat. Děti to na polytechnickém poutku s nářadím moc baví. Protože jsme se zúčastnili soutěže zdobení stromečku na Lidickém náměstí, už v listopadu jsme vyráběli originální ozdoby, třeba muchomůrky, srdíčka a hvězdičky, rybičky a stříbrné řetězy. Potom děti pomáhaly vyzdobit okna před školkou dřevěnými sněhuláky.

Také jsme hodně cvičili zpívání, protože nás čekalo hned na začátku prosince rozsvícení stromečku. Naučili jsme se 4 koledy a dvě básničky pro čerta a Mikuláše. Hráli jsme spoustu pohybových her v herně, kterými jsme se udrželi hezky v teplíčku. Děti nám pomohly ozdobit stromy před školkou ozdobami a světýlky. Pak nás navštívil Sv. Martin. S tím jsme dělali papírové štíty s bílým koněm.

V prosinci nás navštívil čert a Mikuláš, děti měly kostýmy a od rána hrály čertovsko-andělské aktivity. Přijeli k nám děvčata z pedagogické školy a udělaly dětem program. Také byl den dobra, přijeli k nám studenti 3 ročníku gymnázia. Na konci měsíce jsme měli vánoční dílničky s rodiči. Děti si s rodiči, za úžasné Vánoční atmosféry zahřátí punčem a poslinění cukrovím, vyrobili svícínky, zápichy, stromečky a sádrové odlitky.

Sdílejte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *