Report za Březen u Ptáčků

  • 0 komentářů

Březen byl ve jménu jara. Příroda se nám začala probouzet, venku se zazelenalo a my jsme se s dětmi rozhodli začít sázet. Děti pomáhaly plít, kypřit půdu, sázet a zalévat. Také pomohly s renovací záhonků pro rybíz, angrešt a maliny. Také jsme si v polytechnickém koutku vyrobili velké dřevěné květiny do záhonů. V hmyzích domečcích jsme pomalu začali pozorovat hmyz.

Co se týče akcí, navštívili jsme Snoezalem na severní terase, kde větší děti pozorovaly pokusy se světly. Ke konci měsíce byly Velikonoce a tak nesměla chybět velikonoční cesta za ztraceným pokladem. Děti si vyrobily vajíčka a zasadili si velikonoční osení se zápichem a vlastnoručně malovaným květináčem.

Vyráběli jsme berušky a taky zvířátka z lesa, která nám zdobí naší chodbu. Taky jsme si třídu vyzdobili ptáčky a děti pomáhaly s jarní výzdobou.

Také jsme zabředli do dvou ctností. Na obnovu zahrádky a její údržby jsme hodně mluvili o pracovitosti. Ale také jsme měli týden, který byl hodně o jedinečnosti každého z nás. Vytvářeli jsme jeden stejný obraz, který měl každý úplně jiný a tím také jedinečný. Poznali jsme, že každý jsme jiný, máme jiná jména, vlastnosti a dovednosti, jiný vzhled. Každý máme rád něco jiného a tak jsme s kamarády zkoušely různé hry a činnosti, abychom přišli na to, že v jedinečnosti je krása.

Březen byl plný nových příležitostí, nového života a elánu, byl o pracovitosti a jedinečnosti. O jaru a přírodě a jako vždy o přátelství.

Sdílejte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *