Duben u Ptáčků

  • 0 komentářů

 

Duben byl ve jménu jara. Jak každý ví, jaro se nám probudilo trochu dříve.

Takže jsme s dětmi začali s obnovou školkové zahrádky. Děti pomáhaly plít záhony, sázet trávu a květiny, renovovat plůtky okolo angreštů, malin a rybízu. Také jsme se pustili do projektu výroby velkoformátových, dřevěných květin, které nám zdobí spolu s novými hmyzími domečky záhonek, kde nám brzy vyroste mnoho lučních květin. Také jsme společnými silami vytvořili krásnou tabuli s hmyzem, který můžeme pozorovat na zahradě. Tu uvidíte již brzy v našem záhonu u hmyzích domečků. Byli jsme se podívat v divadle na pohádce o štěňátku Balince v bývalém kině Hraničář. Ve jménu divadla jsme nezaháleli a ani ve třídě, kde jsme si zahráli hru o slepičce a kohoutkovi v kostýmech.

Celý měsíc byl nejen ve jménu jara, ale i hmyzu. Povídali jsme si o síle mravenců, pracovitosti včel a prozíravosti pavouků. Pozorovali jsme lupou včelí úl a sušiny hmyzu. Na zahradě jsme pak pozorovsli první obyvatele hmyzích domečků. Na chodbě jsme si vytvořili nástěnku berušek.

Také jsme si ve jménu jara připomněli zvířecí společenství, názvy mláďat, maminek a tatínků. Stejně nám to pořád všem úplně nejde, proto nás můžete podpořit a názvy zvířátek a mláďátek můžete trénovat i doma.

Uklízel jsme Česko. V rámci tohoto projektu jsme uklidili okolí naší školky, část lesa i hřiště.

Jaru zdar a u dalšího reportu ahooooj.

 

Sdílejte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *