Duben u Motýlků

  • 0 komentářů

Naše dobrodružství začalo tématem „Zvládnu to sám“. Společně jsme se připravovali na velký krok do budoucnosti – zápis do školy! Předškolní děti procvičovaly popis obrázků, trénovaly samostatné vyjadřování a rozkládaly slova na jednotlivé zvuky. Barevnou paletu jsme zkoumali při zábavné hře „Kompot“. Předškoláci skládali a vyprávěli pohádky a také procvičovali zavazování tkaniček. Mladší děti procvičovaly barvy a tvary pomocí pohybových a výtvarných aktivit. Zapojili jsme se do úklidové akce „Ukliďme Česko“. Celou dobu nás provázely ctnosti, jako odvaha, vlastenectví, samostatnost, vytrvalost a zodpovědnost.

Dalším dubnovým  tématem bylo „I já Tě mohu něco naučit“. Naši budoucí školáčci nacvičovali pro své velké vystoupení, zatímco ty nejmenší opakovaly pravidla pomocí přiřazování obrázků a hrou „Pravda a Lež“. Navštívili jsme divadelní představení „O Belince hodném štěněti“, které nás naučilo o důležitosti třídění odpadu a pěstování respektu k naší planetě. Ctnostmi, které nás tímto tématem provázely, byly sebekázeň, odvaha, vytrvalost a respekt.

A konečně jsme se ponořili do světa kouzel s tématem „I já mohu být hrdinou aneb není čaroděj jako čaroděj“. Děti se proměnily v čaroděje, přemýšlely o svých snech a objevovaly temné síly. Společně jsme hráli čarodějnické hry, vyráběli kočičky a čarodějnice, zkoumali algoritmické řady, čarovalu s přírodou a zpívali píseň Čarodějnická noc, která je autorským dílem paní učitelky Kristýnky. V  tomto týdnu nás navštívil kouzelník Valdini. Náš závěr byl opravdovou tečkou za magickým měsícem – zazpívali jsme si píseň s čarodějným tancem a upálili jsme jednu malou čarodějnici, vyrobenou z ekologických materiálů. A abychom si udrželi kouzlo, zorganizovali jsme čarodějnickou diskotéku s děsivými písničkami. Bavili jsme se také  o kouzelných slovíčkách, kdy jsme hráli hru Pravda a lež na jejich procvičení a dětem byly předvedeny modelové situace, které jsme následně probírali. Ctnostmi, které nás provázely, byly odvaha a respekt.

Sdílejte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *