Motýlci cestují časem

  • 0 komentářů

V květnu jsme společně s dětmi podnikly fascinující cestu časem, plnou objevování a dobrodružství.

Naše putování začalo ve středověku, kde jsme si hrály na krále a královny. Děti si vyrobily koruny a vymyslely své vlastní království. Oslavily jsme Den matek, protože matky jsou ty největší královny. Dále jsme poznávaly a sestavovaly erby, což nám poskytlo příležitost k rozvoji zvídavosti a odvahy.

Další zastávkou byl pravěk. Učily jsme se rozdělávat oheň pomocí kamenů a navštívily jsme jeskyně s jeskynními malbami, přičemž děti také vytvořily své vlastní malby. Vydaly jsme se na lov mamuta, děti rozdělily na lovce a sběrače a společně zazpívaly píseň o pravěku. Tento týden nás provázelo více cností: důvěra, pospolitost, odvaha, starostlivost, spolehlivost a pracovitost. V rámci tohoto tématu jsme také navštívili dopravní hřiště a infocentrum.

Poslední týden jsme se věnovaly dinosaurům. Bavily jsme se o největším a nejmenším dinosaurovi a vydaly jsme se na cestu pralesem. Děti se dozvěděly, jak se dinosauři dělí, postavily si svůj malý dinopark a vymyslely si vlastního dinosaura včetně originálního názvu. Tady nás nejvíce provázela cnost zvídavost.

Květen byl měsícem plným dobrodružství, poznávání a rozvoje důležitých cností. Každý týden přinesl nové zážitky a dovednosti. Květen jsme s předškolními dětmi završily návštěvou divadelního představení Čert a Káča.

Sdílejte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *